Kiedy powietrze zaczyna pachnieć wiosną nabieramy ochoty, żeby zjeść z przyjaciółmi na dworze, cały dzień ciesząc się rozbuchaną zielenią i promieniami słońca. Śniadanie powoli zamienia się w brunch, potem w obiad, podwieczorek i lekką kolację. Menu uzupełni szampan z truskawkami lub orzeźwiająca lemoniada z kostkami lodu. Oto wreszcie mamy te „cieplejsze dni”!
Z tej okazji przedstawiamy kilka przedmiotów, które pomogą zaaranżować lub udekorować plenerowe spotkania i przyjęcia:
kryształowe ozdoby Lucky Butterfly (Baccarat) – chętnie ubarwią stół pod kwitnącą jabłonią
Celebrate (nowość) – dekoracyjne butelki z lanego kryształu zaprojektowane przez Kiella Engmana dla Kosta Boda. Złocone do szampana lub zielone, czerwone i niebieskie do wina. Obok kolekcja Château Baccarat do degustacji najlepszych roczników.
Kryształowe miseczki z kolekcji Sugar Dandy w musujących kolorach. Projekt Åsy Jungnelius dla Kosta Boda. Wymarzone do serwowania lodowych deserów lub pierwszych truskawek ze słodką śmietanką.
Srebrna etażerka Petits Fours (Ercuis) stylizowana na klatkę dla ptaków znakomicie posłuży do ekspozycji łakoci, nie tylko spod znaku Ladurée. Roślinne motywy na talerzu Raynaud pochodzą z Histoire Naturelle – jednej z bestsellerowych kolekcji manufaktury. Krople wody z kryształowego wazonu z kolekcji Cluny (Christofle) podkreślą świeżość ciętych kwiatów.
Misa Contrast to malarska propozycja Anny Ehrner dla manufaktury Kosta Boda. Smugi soczystego koloru wirujące w szklanej tafli są charakterystyczną cechą całej kolekcji.
Dodaj komentarz
Bądź pierwszy!